Heksenstoet

ZONDAG 30 JULI 2023 · BESELARE

De Kemels – 18.30u.

De Nederlandstalige coverband DE KEMELS brengt een origineel repertoire dat een spetterende ambiance garandeert op alle feestelijkheden, van popfestivals tot bedrijfsfeesten.

DE KEMELS zorgen voor een volledige live-show met aanstekelijke popsongs uit Vlaanderen én Nederland die behoren tot het collectief geheugen. Liedjes die werkelijk iedereen kan meezingen… hét bewijs dat een volledig Nederlandstalig optreden absoluut niet saai is!

www.dekemels.be

 

The Fools – 20.30u.

Sinds 2004 zorgen The FOOLS voor een groot spektakel op vele podia. Er is geen enkele song, geen enkel genre en geen enkele frats die bij deze heren de revue nog niet is gepasseerd. Of toch…?

Het concept van The FOOLS is zowel simpel als geniaal. Oerdegelijk kwaliteitsvol amusement voor jong en oud. Iedereen in het publiek wordt meegezogen in hun explosieve sneltrein van de meest uiteenlopende hits en bekende meebrullers “of all time”. Maar dan wel geheel op hun eigen creatieve manier.

De straffe muzikanten rocken stevig terwijl hun opperfool zeer energiek iedereen doet meebrullen van de eerste tot de laatste noot. Ze slagen er in jaar na jaar opnieuw spitsvondig en leuk uit de hoek te komen.

Benieuwd wat ze dit jaar voor u in petto hebben?

www.thefools.be

 

HEKSENVEROORDELING MET HEKSENVERBRANDING & VUURWERK - 22.15u.

regie avondspel: Lore Waignein

"Liefste theaterliefhebbers en nieuwsgierige zielen,

Kom, en waag je aan een betoverend avontuur door de duistere geschiedenis van ons heksendorp! Wij nodigen jullie uit om getuige te zijn van ons avondspel en de heksenverbranding. Daarin nemen we je mee naar de duistere tijden van heksenvervolging, waarbij Sefa Bubbels, de beruchte meesterheks, voor een kerkelijke rechtbank werd gesleept.

Laat je verbazen door de vele intriges en mysterieuze gebeurtenissen die dit verhaal tot leven brengt. Dit unieke openluchttheater stuk, dat plaatsvindt in de schaduw van onze kerktoren, zal je betoveren met zijn witte wievenslierten en duivels geslepen dialogen.

Ontdek hoe de dorpsbewoners hun woede en angst uiten, en kijk mee naar de onthullingen van een verborgen verleden. 

Dus, waar wacht je nog op? Kom en beleef deze meeslepende geschiedenis van de hekserij en laat je meevoeren door het onstuimige verhaal van Sefa Bubbels. Durf jij het aan?

Tot ziens bij de brandstapel! "

 

Het vuurwerk aansluitend wordt verzorgd door CBF Pyrotechnics uit Geraardsbergen.

 

DJ-Steve - 23.15u. tot 2u.

DJ-Steve Claeys, Allround DJ uit de Westhoek staat reeds voor de derde maal op de planken van het avondprogramma. De eerste maal met zijn toenmalige band The Bastards en nadien als DJ. Hij brengt u met zijn DJ-set van het schlagerfestival naar de Zillion met een tussenstop in Graspop en dit allemaal dezelfde avond!

www.dj-steve.be

 

Het licht en geluid wordt tijdens het avondprogramma verzorgd door EBS Sound & Light uit Koekelare.